Polityka prywatności/ RODO
I. Wstęp
OMEGA Pilzno International Transport & Spedition Godawski & Godawski Sp. z o.o. z siedzibą w
Pilźnie oraz spółki wchodzące w skład Grupy Kapitałowej OMEGA PILZNO (dalej jako Grupa
OMEGA PILZNO) podejmują wszelkie możliwe starania aby zapewnić bezpieczeństwo
powierzanych nam danych osobowych, mając świadomość, że dane osobowe mają wartość i
wymagają właściwej ochrony.
Priorytetem Grupy OMEGA jest informowanie Państwa o sprawach związanych z
przetwarzaniem danych osobowych, z uwagi na treść obowiązujących przepisów o ochronie
danych osobowych, w tym w szczególności rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady
(UE) 2016/679 z dnia 27.04.2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z
przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz
uchylenia dyrektywy 95/46/WE („RODO”).
Polityka prywatności stanowi syntezę podstaw prawnych przetwarzania danych osobowych,
sposobach ich przetwarzania i praw jakie przysługują podmiotom, których dane przetwarzamy.
Ilekroć przetwarzamy dane osobowe na podstawie prawnie uzasadnionego interesu
administratora danych, staramy się przeanalizować i zrównoważyć nasz interes oraz potencjalny
wpływ na osobę, której dane dotyczą (pozytywny, jak i negatywny) oraz prawa tej osoby. Nie
przetwarzamy danych osobowych, gdy dojdziemy do wniosku że wpływ na osobę, której dane
dotyczą przeważałby nad naszymi interesami, chyba że dysponujemy inną przesłanką
legalizującą, np. posiadamy odpowiednią zgodę lub wymagają tego lub zezwalają na to przepisy
prawa.
II. Grupa OMEGA PILZNO – Administratorzy danych osobowych
W skład Grupy OMEGA PILZNO wchodzą następujące spółki:
• Omega Pilzno International Transport & Spedition Godawski & Godawski Sp. z o.o. z
siedzibą w Pilźnie, ul. Kraszewskiego 44, 39-220 Pilzno (KRS 0000043558),
• Przedsiębiorstwo Przewozowe Podkarpackiej Komunikacji Samochodowej Sp. z o.o. z
siedzibą w Rzeszowie, ul. Towarowa 12, 35-221 Rzeszów (KRS 0000089601),
• Omega Silesia Sp. z o.o. z siedzibą w Pilźnie, ul. Kraszewskiego 44, 39-220 Pilzno (KRS
0000377530),
• Omega Truck Center Sp. z o.o. z siedzibą w Pilźnie, ul. Kraszewskiego 44, 39-220 Pilzno
(KRS 0000313750),
• Omega Property Sp. z o.o. z siedzibą w Pilźnie, ul. Kraszewskiego 44, 39-220 Pilzno
(KRS 0000621420),
• STC Sp. z o.o. z siedzibą w Woli Cichej, Wola Cicha 150, 36-060 Głogów Małopolski
(KRS 0000629744).
Niniejsza polityka prywatności ma zastosowanie do wszystkich przypadków, w których
którakolwiek ze spółek Grupy OMEGA PILZNO jest/będzie administratorem danych osobowych i
przetwarza dane osobowe pozyskane bezpośrednio od osoby, której dane dotyczą, jak i
przypadków, w których dane osobowe spółki Grupy OMEGA PILZNO pozyskały z innych źródeł.
Grupa OMEGA PILZNO realizuje swoje obowiązki informacyjne w obu powyższych przypadkach,
określone odpowiednio w art. 13 i art. 14 RODO zgodnie z tymi przepisami.
III. Kontakt
Aby umożliwić Państwu kontakt z nami we wszystkich prawach dotyczących przetwarzania
danych osobowych oraz korzystania z praw związanych z przetwarzaniem danych podajemy
dane kontaktowe Grupy OMEGA PILZNO:
e-mail: rodo@omega-pilzno.com.pl
adres: ul. Kraszewskiego 44, 39-220 Pilzno z dopiskiem RODO
IV. Operacje przetwarzania danych osobowych

  1. Przetwarzanie danych osobowych osób odwiedzających strony internetowe prowadzone przez
    Grupę OMEGA PILZNO lub korzystających z usług świadczonych drogą elektroniczną
    a) Informacje ogólne
    Osoby fizyczne , które odwiedzają strony internetowe Grupy OMEGA PILZNO lub korzystają z
    usług świadczonych przez Grupę OMEGA PILZNO drogą elektroniczną, mają kontrolę nad
    danymi osobowymi, które nam przekazują. Zbieranie i wykorzystywanie informacji o
    użytkownikach ograniczamy do niezbędnego minimum, wymaganego do świadczenia na ich
    rzecz usług.
    b) Pliki logowania
    Przy każdym wywołaniu strony internetowej nasz system automatycznie gromadzi dane i
    informacje z systemu komputerowego komputera, który dokonuje otwarcia strony. Następuje
    pobranie następujących danych:
    • informacje o rodzaju przeglądarki i stosowanej wersji,
    • system operacyjny użytkownika,
    • adres IP użytkownika,
    • data i godzina wywołania strony,
    • strony internetowe, z których system użytkownika przeszedł na naszą stronę
    internetową(tzw. referrer),
    • strony internetowe, które zostały wywołane przez system użytkownika przez naszą stronę
    internetową.
    Dane są także zapisywane w plikach logowania naszego systemu. Zapis danych wraz z innymi
    danymi osobowymi użytkownika nie ma miejsca. Na podstawie tych danych nie można
    zidentyfikować danej osoby, ponieważ adres IP jest dostępny tylko w maskowanej formie.
    Przekazane dane są także zachowywane i przetwarzane w celu analizy błędów oraz w celach
    statystycznych w pliku dziennika. Tymczasowe zapisywanie adresu IP przez system jest
    niezbędne, aby umożliwić udostępnienie strony dla komputera użytkownika. W tym celu adres IP
    użytkownika musi zostać zapisany na czas trwania sesji. Zapisywanie w plikach logowania ma na
    celu zapewnienie funkcjonalności strony internetowej. Ponadto dane służą nam do optymalizacji
    strony internetowej i do zapewnienia bezpieczeństwa naszych systemów informatycznych.
    Analiza danych w celach marketingowych nie ma miejsca.
    c) Pliki Cookies
    W ograniczonym zakresie możemy zbierać dane osobowe automatycznie za pośrednictwem
    plików cookies znajdujących się na naszych stronach internetowych. Ciasteczka (ang. cookies) to
    niewielkie pliki danych informatycznych, zapisywanych i przechowywanych na komputerze,
    tablecie lub smartphonie przeznaczone do korzystania ze stron internetowych. „Cookies”
    zazwyczaj zawierają nazwę strony, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu
    oraz unikalny numer. Pliki Cookies wykorzystywane są w celach:
    • dostosowania stron internetowych do preferencji użytkownika oraz optymalizacji
    korzystania ze stron internetowych;
    • personalizacji treści wyświetlanych dla danego użytkownika serwisu;
    • tworzenia statystyk, tłumaczących sposoby korzystania z serwisów internetowych przez
    użytkowników co umożliwia ulepszanie ich budowy i zawartości strony [tzw. contentu];
    • utrzymania sesji użytkownika (po zalogowaniu), pozwalającej na pominięcie logowania na
    każdej podstronie serwisu;
    • zoptymalizowania oferty reklamowej i marketingowej dla danego użytkownika strony
    internetowej.
    Stosujemy trzy rodzaje plików cookies: „sesyjne”, „stałe” oraz „zewnętrzne”. Cookies „sesyjne” to
    pliki tymczasowe, przechowywane w komputerze, tablecie lub smartphonie użytkownika do czasu
    wylogowania, opuszczenia strony lub zamknięcia przeglądarki internetowej i służą do obsługi
    usług wymagających uwierzytelniania w ramach danej strony internetowej. „Stałe” pliki cookies
    przechowywane są w komputerze, tablecie lub smartphonie przez czas określony w parametrach
    plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez użytkownika i służą do zapamiętania wybranych
    przez użytkownika ustawień i personalizacji interfejsu. „Zewnętrzne” pliki cookies (tzw. third
    parties cookies) umożliwiają zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych
    oraz dostarczanie użytkownikom treści reklamowych, optymalnie dostosowanych do
    zainteresowań poszczególnych użytkowników.
    Dane osobowe zbierane przy użyciu ciasteczek są zaszyfrowane, by uniemożliwić dostęp do nich
    osobom niepożądanym i nieuprawnionym. Zbierane są wyłącznie w celu wykonania na rzecz
    użytkownika określonych funkcji.
    Grupa OMEGA PILZNO informuje, że większość przeglądarek internetowych zawiera ustawienia,
    które pozwalają na domyślną akceptację cookies. Jeżeli nie wyrażają Państwo zgody na
    monitorowanie Państwa aktywności w witrynie internetowej, mogą Państwo w każdej chwili
    wyłączyć w swojej przeglądarce obsługę plików cookies. Ponadto mają Państwo prawo i
    możliwość do dokonania w swojej przeglądarce internetowej takich ustawień dotyczących plików
    cookies, które automatycznie zablokują ich obsługę. Korzystanie z naszej strony internetowej bez
    wykorzystania cookies jest możliwe, jednak w pojedynczych sytuacjach może dojść do
    ograniczeń w jego trakcie.
    Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w
    ustawieniach oprogramowania, tj. przeglądarki internetowej:
    • Przeglądarka Firefox
    • Przeglądarka Chrome
    • Przeglądarka Internet Explorer
    • Przeglądarka Opera
    • Przeglądarka Safari
    W celu analizy zachowań użytkowników używamy Google Analytics, usługi analizy sieci Google
    Inc. (dalej zwanej „Google”). Jednakże zleciliśmy Google anonimizację Państwa adresu IP przed
    analizą zachowania użytkownika w sieci. Wprowadziliśmy odpowiednie wpisy w kodzie
    programowym Google Analytics.
    Google Analytics wykorzystuje cookies, które są przechowywane na Państwa komputerze i
    umożliwiają analizę sposobu korzystania ze strony internetowej przez Państwa. Cookies
    wykorzystane przez Google Analytics mogą być plikami tymczasowymi lub trwałymi, których
    maksymalna ważność z reguły nie przekracza dwóch lat. Informacje wytworzone przez cookies
    dotyczące wykorzystania przez Państwa strony internetowej są przekazywane z reguły do
    serwera Google w USA i tam przechowywane.
    Z uwagi na aktywowaną przez nas anonimizację IP, Państwa adres IP jest skracany w obrębie
    państw członkowskich Unii Europejskiej lub w innych państwach będących stroną porozumienia o
    Europejskim Obszarze Gospodarczym przed przekazaniem do serwera Google w USA. Tylko w
    wyjątkowych przypadkach, na które nie mamy wpływu, pełny adres IP jest przekazywany do
    serwera Google w USA i tam zostaje skrócony. W ramach naszego zlecenia Google będzie
    wykorzystywać powyższe informacje w celu oceny wykorzystania naszej strony internetowej,
    tworzenia raportów o aktywności na stronie internetowej oraz w celu świadczenia dla nas innych
    usług związanych z użytkowaniem strony internetowej i internetu. Adres IP przekazany przez
    Państwa przeglądarkę w ramach Google Analytics nie jest łączony z innymi danymi Google.
    Co istotne, mogą Państwo zapobiec rejestrowaniu i przekazywaniu danych wytworzonych przez
    cookies (Google’a), a dotyczących korzystania przez Państwa ze strony internetowej (w tym
    Państwa adresu IP) do Google, jak również przetwarzaniu tych danych przez Google, jeśli
    pobiorą i zainstalują Państwo wtyczkę do przeglądarki znajdującą się pod linkiem
    tools.google.com/dlpage/gaoptout .
    d) Formularze kontaktowe
    Strony internetowe Grupy OMEGA PILZNO umożliwiają nawiązania kontaktu z poszczególnymi
    spółkami Grupy OMEGA PILZNO. Stosujemy formularze kontaktowe i aplikacyjne odnośnie pracy
    i współpracy. W ramach korzystania z wymienionych ankiet zwykle konieczne jest, aby przekazali
    nam Państwo swoje dane osobowe (imię, nazwisko, telefon, adres e-mail). Dane te przekazane
    przez Państwa w formularzu online są pobierane, przetwarzane i wykorzystywane tylko w ramach
    i w celu opracowania Państwa zapytania i ich wykorzystanie następuje tylko za wyraźną zgodą
    Państwa.
    e) Korespondencja elektroniczna
    Niezaszyfrowane wiadomości e-mail, które są przesyłane przez Internet, nie są wystarczająco
    chronione przed nieupoważnionym dostępem osób trzecich.
  2. Przetwarzanie danych osobowych osób kontaktujących się z Grupą OMEGA PILZNO w celu
    uzyskania informacji o ofercie lub podzielenia się uwagami dotyczącymi usług, a także
    kontaktujących się w celu zawarcia umowy
    Od osób fizycznych, które kontaktują się z nami w celu uzyskania informacji o ofercie lub
    podzielenia się uwagami dotyczącymi naszych usług, a także kontaktujących się w celu zawarcia
    umowy, zbieramy następujące dane osobowe: imię i nazwisko, stanowisko, adres e-mail oraz
    numer telefonu. W szczególności, osoby te mogą wysłać nam e-maila za pośrednictwem strony
    internetowej. Wiadomości takie zawierają ustawioną nazwę użytkownika i adres e-mail, oraz
    dodatkowe informacje, jakie użytkownik chce zawrzeć w wiadomości. Zwracamy się z prośbą o
    niepodawanie za pośrednictwem stron internetowych informacji ze szczególnych kategorii danych
    osobowych wymienionych w art. 9 ust. 1 RODO (informacje o rasie czy pochodzeniu etnicznym,
    poglądach politycznych, przekonaniach religijnych lub filozoficznych, przynależności do związków
    zawodowych, informacje dotyczące zdrowia fizycznego lub psychicznego, dane genetyczne,
    dane biometryczne, informacje o życiu seksualnym czy orientacji seksualnej oraz przeszłości
    kryminalnej). W przypadku podania takich informacji z jakiegokolwiek powodu, będzie to
    oznaczać wyraźną zgodę na zbieranie przez nas i wykorzystywanie takich informacji w sposób
    określony w niniejszym dokumencie lub określony w miejscu, gdzie informacje te zostały
    ujawnione.
  3. Przetwarzanie danych osobowych klientów i potencjalnych klientów
    Grupa OMEGA PILZNO przetwarza dane osobowe swoich klientów i potencjalnych klientów.
    Wśród tych danych mogą znajdować się również dane osobowe osób związanych z naszymi
    klientami niebędącymi osobami fizycznymi (np. osoby kontaktowe, dane członków organów osób
    prawnych). Dane osobowe tego rodzaju są przetwarzane w systemach informatycznych, którymi
    posługuje się Grupa OMEGA PILZNO, w tym zarówno system CRM. Dane osobowe
    przetwarzane na te potrzeby obejmują między innymi: imię i nazwisko, nazwę pracodawcy,
    stanowisko osoby kontaktowej, numer telefonu, adres e-mail lub inne służbowe dane kontaktowe.
  4. Przetwarzanie danych osobowych końcowych użytkowników narzędzi online
    W sytuacji, gdy udostępniamy klientom określone produkty lub usługi w trybie online (sieci
    internet), przetwarzamy dane osobowe użytkowników końcowych tego rodzaju produktów i usług.
    Zwracamy uwagę, że informacje dotyczące cookies i logów dostępów podane przez nas
    wcześniej znajdują zastosowanie również do przetwarzania danych osób fizycznych
    korzystających z produktów lub usług oferowanych w trybie online.
  5. Przetwarzanie danych osobowych uczestników przewozu
    Grupa OMEGA PILZNO przetwarza dane osobowe uczestników przewozu, a klauzula
    informacyjna dla tej grupy osób znajduje się na naszej stronie internetowej pod
    adresem https://omega-pilzno.com.pl/polityka-prywatnosci
  6. Monitoring
    Na terenie obiektów/nieruchomości, które Grupa OMEGA PILZNO korzysta w ramach
    prowadzonej działalności zazwyczaj funkcjonuje monitoring wizyjny. Miejsca, na terenie których
    funkcjonuje monitoring wizyjny są oznaczone odpowiednim znakiem graficznym.
    V. Podstawy prawne przetwarzania
  7. Przetwarzanie danych osobowych osób odwiedzających strony internetowe prowadzone przez
    Grupę OMEGA PILZNO lub korzystających z usług świadczonych drogą elektroniczną opiera się
    na różnych podstawach prawnych przetwarzania w zależności od kategorii danych osobowych,
    które przetwarzamy i celu przetwarzania. Dane osobowe osób odwiedzających nasze strony
    internetowe przetwarzamy na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora danych
    lub na podstawie zgody w przypadku, gdy o wyrażenie takiej zgody zwróciliśmy się do osoby,
    której dane dotyczą. Dane osobowe osób, które wypełniają formularz internetowy/ kontaktowy
    przetwarzamy, ponieważ jest to niezbędne dla celu wykonania umowy. Niekiedy przepisy prawa
    wymagają od nas przetwarzania pewnych danych osobowych dla celów podatkowych i
    rachunkowych.
  8. Przetwarzanie danych osobowych osób kontaktujących się z Grupą OMEGA PILZNO w celu
    uzyskania informacji o ofercie lub podzielenia się uwagami dotyczącymi usług, a także
    kontaktujących się w celu zawarcia umowy odbywa się w oparciu o
    a) zgodę wyrażoną przez użytkownika kierującego powyższą prośbę do Grupy OMEGA PILZNO
    lub
    b) w celu wykonania umowy (realizacji żądania) zgłoszonego przez daną osobę lub
    c) na podstawie usprawiedliwionego celu administratora danych.
  9. Przetwarzanie danych osobowych osób fizycznych – klientów OMEGA PILZNO opiera się na:
    a) usprawiedliwionym interesie Spółki Grupy OMEGA PILZNO jako administratora danych (np. w
    zakresie tworzenia bazy danych, czynności analitycznych, w tym czynności dot. analizy
    korzystania z produktów, marketingu bezpośredniego produktów własnych, zabezpieczeniu
    dokumentacji na potrzeby obrony przed ewentualnymi roszczeniami lub na potrzeby dochodzenia
    roszczeń);
    b) zgody (w tym w szczególności zgody na e-mail marketing lub telemarketing);
    c) wykonania zawartej umowy
    d) obowiązków wynikających z prawa (np. prawa podatkowego lub przepisów o rachunkowości).
  10. Przetwarzanie danych osobowych osób fizycznych będących potencjalnymi klientami opiera
    się na:
    a) usprawiedliwionym interesie spółki Grupy OMEGA PILZNO jako administratora danych
    (zwłaszcza w zakresie tworzenia bazy danych, marketingu bezpośrednim produktów własnych);
    b) zgody (w tym w szczególności zgody na e-mail marketing lub telemarketing).
    c) podjęcia działań na żądanie osoby, której dane dotyczą, przed zawarciem umowy.
  11. Jeżeli końcowy użytkownicy są również klientami Grupy OMEGA PILZNO podstawy prawne
    przetwarzania ich danych są takie same jak w odniesieniu do klientów Grupy OMEGA PILZNO
    opisane powyżej. Jeśli zaś nie są oni klientami, podstawą prawną przetwarzania ich danych
    osobowych jest w zależności od sytuacji i rodzaju danych osobowych bądź zgoda osoby fizycznej
    (w tym w szczególności zgoda na e-mail marketing lub telemarketing) lub usprawiedliwiony
    interes Spółki Grupy OMEGA PILZNO jako administratora danych (np. w zakresie dostarczania
    usługi zamówionej przez klienta, w zakresie czynności analitycznych i profilujących, w tym
    czynności dot. analizy korzystania z produktów, marketingu bezpośredniego produktów własnych,
    zabezpieczeniu dokumentacji na potrzeby obrony przed ewentualnymi roszczeniami lub na
    potrzeby dochodzenia roszczeń).
  12. Podstawy prawne przetwarzania danych osobowych uczestników przewozu zostały opisane na
    stronie: omega-pilzno.com.pl/polityka-prywatnosci/ w zakładce „Klauzula informacyjna dla
    uczestników przewozu”
  13. Podstawą prawną przetwarzania danych osobowych z monitoringu uzasadniony interes
    administratora danych, zapewnienie bezpieczeństwa pracowników i ochrony mienia na terenie
    monitorowanym
    VI. Okres przetwarzania danych
    Czas, przez jaki spółki Grupy OMEGA PILZNO przetwarzają dane osobowe, jest uzależniony od
    podstawy prawnej stanowiącej legalizującej przetwarzanie danych osobowych.
    W przypadku, gdy Grupa OMEGA PILZNO przetwarza dane osobowe na podstawie:
    • zgody, okres przetwarzania trwa do momentu wycofania tej zgody przez osobę, której
    dane dotyczą;
    • uzasadnionego interesu administratora danych, okres przetwarzania trwa do momentu
    ustania ww. interesu (np. okres przedawnienia roszczeń cywilnoprawnych) lub do
    momentu sprzeciwienia się osoby, której dane dotyczą, dalszemu takiemu przetwarzaniu
    – w sytuacjach, gdy sprzeciw taki zgodnie z przepisami prawa przysługuje;
    • obowiązujących przepisów prawa, okresy przetwarzania danych w tym celu określają te
    przepisy,
    • dane z monitoringu przez okres do 60 dni od ich zapisu lub do nadpisania.
    W przypadku braku konkretnych wymogów prawnych lub umownych, podstawowy okres
    przechowywania danych w przypadku zapisów i innej dokumentacji dowodowej sporządzonej w
    trakcie wykonywania umowy maksymalnie 10 lat.
    VII. Odbiorcy danych
    Dane osobowe przekazujemy innym wyłącznie gdy zezwalają nam na to przepisy prawa.,
    zachowując przy tym wysoki stopień bezpieczeństwa w celu ochrony tych danych. Możemy
    przekazywać Państwa dane osobowe firmom lub innym współpracownikom, którzy świadczą
    usługi w naszym imieniu, przykładowo w celu zapewnienia wsparcia technicznego, aby ocenić
    przydatność tej strony internetowej do celów marketingowych lub innego rodzaju udostępniania
    serwisu. Zawarliśmy z tymi partnerami umowy, aby zapewnić, że dane osobowe są przetwarzane
    na podstawie naszych wytycznych i w zgodzie z niniejszą Polityką Prywatności i innymi
    odpowiednimi środkami mającymi na celu zapewnienie poufności i bezpieczeństwa. Państwa
    dane osobowe są przekazywane tym podmiotom i innym osobom trzecim tylko, o ile jest to
    niezbędne, aby wykonać usługi, których Państwo zażądali lub które Państwo autoryzowali, aby
    chronić Państwa i nasze prawa, własność lub bezpieczeństwo lub jeżeli jesteśmy do tego
    zobowiązani na podstawie obowiązujących ustaw, przepisów sądowych lub przepisów
    pozostałych urzędów lub jeżeli ujawnienie danych osobowych jest w inny sposób konieczne do
    wsparcia ustaleń prawnych lub karnoprawnych lub procesu sądowego.
    Odbiorcami danych osobowych, które spółki Grupy OMEGA PILZNO przetwarzają jako
    administrator danych osobowych mogą być:
    • w/w podmioty przetwarzające dane osobowe na podstawie umów powierzenia
    przetwarzania danych osobowych,
    • spółki Grupy OMEGA PILZNO (pomiędzy sobą),
    • podmioty świadczące usługi hostingowe,
    • podwykonawcy Spółek Grupy OMEGA PILZNO, świadczący usługi z zakresu
    dostarczania oprogramowania, usługi serwisowania oprogramowania lub sprzętu, z
    którego korzystamy, a także dostawcy usług, z pomocy których korzystamy,
    • ubezpieczyciele, brokerzy ubezpieczeniowi likwidujący szkodę w związku z wykonaną
    usługą,
    • firmy windykacyjne, audytorzy i biegli rewidenci, doradcy prawni, doradcy podatkowi,
    • organy nadzorujące przestrzeganie prawa, organy regulacyjne i inne organy administracji
    publicznej.
    VIII. Prawa związane z przetwarzaniem danych osobowych
    Spółki Grupy OMEGA PILZNO jako administratorzy danych odpowiadają za realizację praw osób
    fizycznych dotyczących ich danych osobowych.
    Przysługują Ci następujące prawa związane z przetwarzaniem danych osobowych:
    • prawo wycofania zgody na przetwarzanie danych, jeżeli przetwarzamy Twoje dane
    osobowe na podstawie zgody,
    • prawo dostępu do Twoich danych osobowych,
    • prawo żądania sprostowania Twoich danych osobowych,
    • prawo żądania usunięcia Twoich danych osobowych,
    • prawo żądania ograniczenia przetwarzania Twoich danych osobowych,
    • prawo wyrażenia sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych ze względu na Twoją
    szczególną sytuację – w przypadkach, kiedy przetwarzamy Twoje dane na podstawie
    naszego prawnie uzasadnionego interesu,
    • prawo do przenoszenia Twoich danych osobowych, tj. prawo otrzymania od nas Twoich
    danych osobowych, w ustrukturyzowanym, powszechnie używanym formacie
    informatycznym nadającym się do odczytu maszynowego; możesz przesłać te dane
    innemu administratorowi danych lub zażądać, abyśmy przesłali Twoje dane do innego
    administratora. Jednakże zrobimy to tylko jeśli takie przesłanie jest technicznie możliwe.
    Prawo do przenoszenia danych osobowych przysługuje Ci tylko co do tych danych, które
    przetwarzamy na podstawie umowy z Tobą lub na podstawie Twojej zgody,
    • prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego zajmującego się ochroną danych
    osobowych, tj. Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.